Datamann
Nyhedsmailen fra Datamann A/S til AutoBranchen
Februar 2014


I denne nyhedsmail:

  • Godt nytår til alle
  • Autobook - Det vokser
  • Status på AutoVision til Opel.
  • DocuBizz til AutoVision – har vi fortalt nok om det?
  • AutoIT og Bilinfo
  • Rapport generator – lav selv særlige udskrifter.
  • Superservice til Hyundai og Kia
  • Fiat Mobilitetsgaranti
  • Teknisk information
Support af AutoVision
Tlf. 39 53 75 30
man - tor 8.00 - 16.00
fredag 8.00 - 15.30
auto@datamann.dk


Support af Autovision AS/400
Tlf. 39 53 75 32
man - tor 8.00 - 16.00
fredag 8.00 - 15.30
autovision@datamann-fr.dk


Teknisk support
Tlf. 39 53 75 35
man - tor 8.00 - 16.00
fredag 8.00 - 15.30
top@datamann.dk


Sælgere
Kent Hansen
kh@datamann.dk
4075 9638

Lars Husted
lhu@datamann.dk
4084 2116

Jesper Torbensen
jet@datamann.dk
2267 2665
Godt nytår til alle

Vi er nu godt i gang med det nye år, men vil alligevel benytte anledningen til at ønske alle et godt nytår.

Som tidligere fortalt, så benytter vi selv vore egne systemer og kan derfor oplyse, at for så vidt angår Økonomi- og lønsystemet, så var disse hurtigt tilpasset med de nye informationer og regler, som for 2014 egentlig ikke har vist sig at være specielt omfattende.

2013 var et år hvor vi så en kraftig effektivisering proces hos rigtig mange kunder og vi forventer egentlig, at dette vil fortsætte i 2014. Dette nyhedsbrev kommer bl.a. derfor til at handle om nogle af de produkter til AutoVision, som kan være med til at optimere og effektivisere jeres forretninger.

Kontakt Lars Husted eller Kent Hansen hvis I vil høre mere om muligheder i AutoVision, som I endnu ikke udnytter. Kontakt også Kent og Lars hvis I vil vide mere om f.eks. Solid State, som vi skriver om sidst i dette nyhedsbrev.

Autobook - Det vokser

En af vores udviklingsopgaver i 2013 drejede sig om integration mellem vores værkstedmodul (ordre) og Autobook fra Scalepoint. Med dette modul er det både meget nemmere og meget sikrere at overføre værkstedordrer direkte fra AutoVision til både godkendelse og fakturering hos de respektive finansierings- og leasingselskaber. Alternativet er en manuel indtastning i Autobook med de fejlmuligheder og det ekstra tidsforbrug, som det nu giver. Hvis man bare handler lidt med leasingselskaber, så er denne integration et must.

Vi har tidligere skrevet at Scalepoint muligvis bliver Danmarks største værkstedskunde, og hvis det ikke allerede er tilfældet, så er de da godt på vej. I skrivende stund har vi leveret løsninger indeholdende LeasePlan, Fleggaard og Jyske Finans og det er vores klare indtryk, at flere er på vej. Så hvis du ikke allerede har AutoBook integrationen, så kontakt Kent eller Lars om dette.

Status på AutoVision til Opel.

Vi har som bekendt i længere tid haft mulighed for at sætte danske Opel forhandlere i drift på AutoVision (vi har p.t.4 kørende), mens vi ventede på Opels egen afprøvning og godkendelse af AutoVision med de mange nye Opel funktioner. Udviklingen af de enkelte Opel funktioner er foregået løbende med efterfølgende test og godkendelse, herunder implementering og driftsmæssig godkendelse hos en forhandler, der kører AutoVision. Den del er nu også ved at være afsluttet, således at alle de af Opel krævede afprøvninger er gennemført sammen med Cap Gemini i Polen, som er Opels partner til kvalitetssikring af forhandlernes IT løsninger. AutoVision vil derefter være fuldt godkendt som IT-løsning til danske Opel forhandlere, og vi ser frem til at få flere nye Opel forhandlere som glade kunder.

DocuBizz til AutoVision – har vi fortalt nok om det?

Vi synes selv, at det er ret smart og at det må kunne hjælpe med at spare en masse tid i mange forretninger, og da der samtidig er ny funktionalitet, vil vi lige informere en ekstra gang. Med den fuldt integrerede løsning vil det være muligt at fortolke indscannede leverandørfakturaer, således at disse både bogføres automatisk og også arkiveres elektronisk. Efterfølgende kan fakturaerne slås op direkte fra AutoVision.

Ydermere er det nu blevet lavet således, at man kan se den indscannede faktura i lagertilgangsmodulet, som man så kan benytte til at "på pladslægge" ud fra. DocuBizz indeholder også en fuld work flow løsning, således at bilag kan sendes til elektronisk godkendelse hos relevante medarbejdere, idet der samtidig holdes styr på, hvad der er ude til godkendelse og hvornår der skal rykkes for eventuelle manglende godkendelser. Det er således ikke længere nødvendigt at sende de fysiske fakturaer rundt i afdelingerne da alt ordnes elektronisk.

Hvis man kan få sine leverandører til at fremsende faktura på e-mail, slipper man for selv at scanne, idet de vedhæftede bilag kan lande direkte i DocuBizz.

AutoIT og Bilinfo

AutoVision har igennem flere år haft integration til Bilinfo, således at der udveksles informationer om kunder, biler og slutseddel, forstået på den måde, at hvis en kunde eller en bil ændres i et af systemerne, så slår denne ændring automatisk igennem i "det andet system".

Slutsedler i Bilinfo vil automatisk danne en vognfaktura i AutoVision. Denne integration er netop lige opdateret, således at der nu også kan udveksles kundebiler.

Og det er nu samme integration, som er ved at være klar til AutoDesktop fra AutoIT, idet vi forventer at skulle køre pilottest på dette i nærmeste fremtid.

Rapport generator – lav selv særlige udskrifter.

Flere af vore kunder har efterspurgt en mere simpel form for generelt udtræksværktøj og rapportgenerator, idet ODBC og SQL kan være lidt "langhåret" at bruge, "når man lige får en ide" til en mulig rapport.

Det er derfor, at vi nu tilføjer vores egen rapportgenerator til den samlede AutoVision pakke. Med dette nye modul er det muligt at få tilgang til (lave udtræk af) alle data i AutoVision – på kryds og tværs i de forskellige kartoteker.

Modulet er integreret til Excel og "lægger op til" at man vælger at udskrive eller præsentere sine data udtræk via Excel.

Det nye modul leveres u.b. til alle eksisterende kunder, mod at der betales et løbende service fee. Vi overvejer p.t., om der også skal være et obligatorisk kursus for dette modul, men vender tilbage med oplysninger om dette.

Hvis du ønsker at få den nye rapportgenerator, så bedes du henvende dig til support for at aftale nærmere.

Superservice til Hyundai og Kia

Vi forventer at kunne levere fuld integration af Superservice i løbet af 1. kvartal 2014. Denne integration gør det muligt at overføre arbejdsoperationer og reservedele direkte til AutoVision, således at kunden nemt og hurtigt kan få oplyst en samlet pris.

Fiat Mobilitetsgaranti

Vi er nu klar til at levere den nødvendige integration til Fiats mobilitetsgaranti. Data fra sidste værkstedsbesøg tilknyttet køretøjet bliver automatisk overført fra AutoVision til Fiats centrale server.

Teknisk information

Træt af selv at tage sikkerhedskopi (back-up) ? Få en snak med salgsafdelingen om de nye muligheder for at få taget back-up hver nat via Internettet. Prisen starter ved 4 kr. pr. dag, så det er bestemt en mulighed for enhver størrelse virksomhed. Klik her og læs mere.

Har du oplevet problemer med at afsende e-mail, og måske særligt omkring din fakturering på mail eller salgs-og informationsmails til dine kunder – så læs videre her.

Datamann har nemlig etableret en såkaldt hostet og overvåget SMTP service, som giver en langt større sikkerhed for, at dine mails når rigtig frem. Og det er vel meget rart, især hvis der er tale om fakturering via e-mail. Problemet er, at de normale Internetudbydere ofte stiller deres SMTP service til rådighed gratis. Til gengæld, så kan den være ustabil og tages ned eller ændres uden varsel, og så er det at du oplever, at dine faktura e-mails ikke kommer frem eller andre mærkelige ting. Det kan du undgå, ved at benytte vores overvågede SMTP service. Det koster naturligvis en lille smule, men sikkerheden omkring afsendelse og modtagelse er meget større, og hvis noget går galt, så kan det efterfølgende spores.

Endelig vil vi gerne indenfor det tekniske område henlede din opmærksomhed på Solid State disce. Det handler om at gøre din PC’s disk hurtigere og i praksis kan du antagelig bruge det til at forlænge dine nuværende PCere’s levetid med 1 år eller 2 – måske mere. Vi har set eksempel på at en "gammel" PC som var over 4 minutter om at starte op om morgenen, kunne reducere dette til 40 sekunder med Solid State. Og investering er langt mindre end at skulle købe en helt ny PC eller bærbar. Lars og Kent ved mere om dette, men du kan også ringe til Teknik, og spørge dem til råds.

Med venlig hilsen
Datamann Auto gruppen.Sjælland og Hovedstadsregionen: Datamann A/S  -  Rosenkæret 22a, 2860 Søborg
Jylland og Fyn: Datamann A/S  -  Snaremosevej 21, 7000 Fredericia

Afmeld nyhedsmail